Kunstvorm Acteren

Maas Bronkhuyzen in de film "Oorlogsgeheimen"
Waarom hebben wij voor deze kunststroom gekozen?
Wij hebben voor deze kunststroom gekozen, omdat een goede vriend van ons een bekende acteur is. Wij hebben het hier natuurlijk weleens met hem over gehad, maar wij zouden er graag nog meer over willen weten.
Wie hebben wij geïnterviewd en in welke films heeft hij gespeeld?
Wij hebben een vriend van ons geïnterviewd om meer te weten te komen over een carrière en een leven van een acteur. Deze vriend zijn naam is Maas Bronkhuyzen.
Maas heeft al in verschillende films gespeeld. Ook is Maas wel al eens op tv geweest. Maas zijn eerste rol was in de film ‘Dolfje Weerwolfje’.
Maas zijn tweede film was ‘De groeten van Mike!’. In deze film speelde hij Mike. Dit was de hoofdrol. Maas heeft ook in twee korte films gespeeld, ‘Graffity Detective’ en ‘Commando Maria’. Maas zijn derde film was ‘Spijt!’. In deze film was zijn rol niet heel erg belangrijk. Hierna speelde Maas in de film ‘Oorlogsgeheimen’. In deze film speelde Maas weer een van de hoofdrollen, Tuur. Oorlogsgeheimen was ook een succes. Maas won door Oorlogsgeheimen een gouden kalf. Maas zijn meest recente film is ‘De Boskampi’s’. In deze film speelde hij de zoon van een maffiabaas. Jammer genoeg is Maas zijn stem wel over gesproken in deze film.
Vragen die we gesteld hebben:
Heeft bekend zijn op zo een vroege leeftijd effect gehad op jou privéleven?
Wat vind je familie er van dat je in zoveel films speelt?
Hoelang duurt het om een film op te nemen?
Heb je een training gehad om zo een goeie acteur te worden?
Wat gebeurd er achter de schermen tijdens het opnemen van een film?
Hoe ben je in contact gekomen met de film wereld?
Wordt er veel aan je uiterlijk gedaan tijdens het opnemen van een film?
Ben jij in de toekomst van plan om door te gaan met deze carrière?
Kost een film opnemen veel geld?
Kost het veel tijd om het script te leren?
Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een film en het zijn van een acteur?
Wij hebben veel ontdekt in ons interview met Maas, maar we behandelen niet al onze vragen in dit verslag.
Bij een carrière als acteur komt veel kijken. Dit vertelde Maas Bronkhuyzen ons over zijn privéleven als acteur:
“Vaak word ik aangesproken op straat wat erg ongemakkelijk kan zijn. Ook vaak zijn er mensen die mij lang aanstaren, wat ook niet prettig is. Als ik naar een pretpark ga, gebeurt dit heel vaak. Dit vind ik erg ongemakkelijk en irritant. Op mijn school en thuis merk ik er niet heel veel van. Mijn vrienden behandelen mij als een normaal persoon. En niet als een BN’er. Maas heeft ook erg vaak dat hij niet zomaar naar de kapper kan, omdat hij dan misschien in een nieuwe film gaat spelen. Voor de film moet van alles met zijn kunnen gebeuren en dus kan hij niet zomaar ineens naar de kapper. Het maken van een film duurt ongeveer 2/3 jaar. Maar het echte opnemen duurt ongeveer 40 dagen vertelde Maas ons. Als dit tijdens school zou gebeuren is het erg onhandig voor Maas. Hij zou dan voor ongeveer 40 dagen niet naar school kunnen, omdat je wel een hele dag op de set bent als je een film opneemt. Voor de rest heeft het niet zoveel invloed op Maas zijn school gehad.
Maas heeft geen lessen gehad om een goede acteur te zijn geworden. Meestal is dat wel nodig. Maas had erg veel geluk omdat hij al twee bekende broers had, Jasper en Marius Gottlieb. Via zijn broers was hij in contact gekomen met mensen die hem wouden hebben voor in hun film. Nadat Maas zijn eerste film had gespeeld kreeg hij snel nieuwe rollen aangeboden.
Achter de schermen is het erg gezellig, maar ook wordt er hard gewerkt. Maas vertelde dat er in veel scènes gewoon dezelfde ruimte wordt gebruikt om de film op te nemen. Vaak wordt het dan in dezelfde ruimte opgenomen, maar is het dan in de film wel een andere locatie.
Aan je uiterlijk wordt niet heel veel veranderd. Je krijgt meestal wel make-up op.
Of een film veel geld kost heeft met veel dingen te maken. Zijn er veel verschillende locaties, worden er veel special effects gebruikt en nog veel meer.
Het script uit je hoofd leren duurt volgens Maas niet zo lang. Je schiet de scènes niet allemaal achter elkaar, dus kan je iedere keer weer een klein stukje tekst uit je hoofd leren. Bovendien gaat er vaak wat fout wat je dan moet herhalen en dat zorgt er ook voor dat je het uit je hoofd leert.
Bronnen:
-
Maas Bronkhuyzen
-
Maas zijn vrienden
-
Wikipedia
-
Maas zijn familie
Boris Bouwman & Tio Laurey
Maak jouw eigen website met JouwWeb